Skip to main content
×

Google Universal Analytics stopt op 1 juli!

Verplichte overstap

We willen je graag informeren over een belangrijke verandering die binnenkort plaatsvindt bij Google Analytics. Google heeft aangekondigd dat Universal Analytics zal worden vervangen door Google Analytics 4.

Beste relatie,

Google Analytics 4 is een nieuwe en verbeterde versie van Analytics die beter aan de nieuwe privacy en AVG eisen voldoet. Eén van de grote veranderingen is dat cookies gaan verdwijnen om de privacy van individuele gebruikers beter te beschermen. In plaats daarvan gaat de nieuwe versie van Analytics inzichten bieden op groepsniveau.

Het is belangrijk om te weten dat deze overstap verplicht is voor alle websites die Google Universal Analytics gebruiken.
De deadline voor de overstap is 1 juli 2023. Ons team assisteert graag zodat deze overstap snel en soepel verloopt. Onze ervaring is dat deze overstap gemiddeld 1 tot 3 uur in beslag neemt, afhankelijk van de complexiteit van de huidige configuratie.

Voordelen GA4

Waarom is deze overstap nodig? Google Analytics 4 biedt veel voordelen ten opzichte van Universal Analytics, waaronder een verbeterde gebruikersinterface, nieuwe mogelijkheden voor het bijhouden van websiteverkeer en een betere integratie met andere Google-producten, zoals Google Ads. Bovendien is Google Analytics 4 gericht op het meten van gebruikersgedrag op verschillende apparaten en kan het helpen bij het begrijpen van de customer journey.

DEADLINE OVERSTAP

We raden je aan om de overstap naar Universal Analytics zo snel mogelijk te regelen, bij voorkeur vóór 1 juni. Op die manier heb je namelijk al data in de nieuwe versie van Analytics voordat de oude versie stopt met het verzamelen van data op 1 juli. Zo voorkom je dat er gaten ontstaan in je websiteverkeer-gegevens en zorg je ervoor dat je analyses continu en betrouwbaar blijven. Als je vragen hebt over deze overstap of hulp nodig hebt bij het maken van de overstap, neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Deel deze pagina op
Device Orientation