« Terug naar overzicht

Virtual Reality ingezet bij Leolux

Van 19 tot 26 januari vond in Keulen de belangrijkste beurs plaats voor meubelfabrikant Leolux: de IMM Cologne. Tijdens deze beurs worden diverse nieuwe producten gelanceerd aan partners, dealers en consumenten.

Omdat het onmogelijk is om de nieuwe producten in alle kleuren en opstellingen tentoon te stellen op de beurs heeft Ivengi op basis van Google Cardboard een 3D model gemaakt waardoor bezoekers virtueel rondom de nieuwe banken kunnen lopen.

Hans Filippini | Marketing Manager Leolux

Wat is Google Cardboard:

Google Cardboard is ontstaan als hobbyproject van twee Google-medewerkers uit Frankrijk. Zij werkten eraan in de zogenoemde 20 procent-tijd, de tijd die Google medewerkers tijdens hun werkweek krijgen om aan persoonlijke projecten te werken. Cardboard bestaat uit een stuk karton voorzien van twee lensjes en magneten. Als scherm wordt gebruikgemaakt van een telefoon die aan de voorzijde in de constructie vastgeklemd wordt met een elastiekje. Op dat scherm wordt hetzelfde beeld in splitscreen weergegeven met een verschil in perspectief, waardoor een 3d-effect ontstaat.

IMM beurs Leolux 2015 | Copyright © Zebra Fotostudio
Copyright © Zebra Fotostudio

Werking van de Leolux applicatie:

Zodra de telefoon geplaatst is wordt via NFC de Cardboard-app gestart waarmee gebruikers een selectie kunnen maken uit de banken, kleuren en opstellingen. Door het hoofd te bewegen kan binnen die demo's rondgekeken worden (bank draaien, omhoog en omlaag kijken). Een magneet aan de zijkant, die van boven naar beneden bewogen kan worden, stelt gebruikers in staat om een 'klik' uit te voeren. De beweging van de magneet wordt opgepikt door een sensor in de telefoon en de app kan hier vervolgens naar handelen (volgende bank, andere opstelling, etc.).

Leolux is een innovatief bedrijf en door de inzet van de laatste technologieën krijgt de bezoeker een extra unieke Leolux ervaring op de beurs. Bekijk de website voor meer informatie.


We zijn benieuwd naar uw mening
Uw naam:


Uw e-mailadres:


Vul hier de reactie in:


Reacties (0)