« Terug naar overzicht

Meer weten?

Neem contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek!

WML Klantenserviceportaal

WML, voluit NV Waterleiding Maatschappij Limburg, is de drinkwaterleverancier voor alle huishoudens in Limburg. Daarnaast levert WML ook leidingwater aan Limburgse bedrijven. Als openbaar nutsbedrijf voert WML haar verplichtingen zorgvuldig uit. Goede kwaliteit, constante levering van drinkwater en service voor haar klanten staat centraal. 

WML wil haar klanten een modern online portaal aanbieden waarbij gebruiksgemak voor de klant de basis is. Uiteraard ligt een goede beveiliging ten grondslag aan de start van dit project.

Voor haar nieuw te ontwikkelen klantserviceportaal heeft WML voor Ivengi als partner gekozen vanwege haar servicegerichte aanpak en, het allerbelangrijkst, ervaring op het gebied van klantportalen, management dashboards en datavisualities. 

Op de nieuwe website en portal, wordt service de basis. Uit onderzoek is gebleken dat 89% van de bezoekers van de huidige WML website voor service gerelateerde zaken komt.

De nieuwe website gaat als basis service bieden waarbij overzicht, snelheid, flexibiliteit hoog in het vaandel zullen staan. Gebruiksgemak heeft de hoogste prioriteit. Geen overload aan informatie, maar informatie gericht op hetgeen waarvoor de klant komt: Service.

Het klantportaal is de plek waar WML klanten zijn of haar zaken regelt. Even snel de meterstand doorgeven, een e-mailadres wijzigen of gemakkelijk het voorschot verhogen, het kan allemaal. Het portaal is goed beveiligd en biedt voldoende mogelijkheden voor interactie met haar klanten.
Binnen 5 jaar vindt 75% van de communicatie/mutaties via dit portaal plaats.

WML zal samen met Ivengi bovenstaande doelstellingen realiseren in 2017!

Officieel nieuwsbericht WijLimburg.nl


We zijn benieuwd naar uw mening
Uw naam:


Uw e-mailadres:


Vul hier de reactie in:


Reacties (0)