« Terug naar overzicht

Fireman App

Een brandweerman- of vrouw staat altijd klaar om de veiligheid van burgers te garanderen. Met passie en toewijding zetten zij zich in voor de maatschappij, vaak naast een druk beroeps- en sociale leven. Met collega’s van de brandweer werken ze zo hard en effectief als je kan. Toch kan het nog efficiënter. Hoe? Met FiremanApp.

Efficiëntere organisatie bij een alarm

Als vrijwilliger bij de brandweer ben je sociaal betrokken en enorm gemotiveerd. Toch is deze taak een grote aanslag op je sociale leven. Het gevoel dat je opgeroepen kan worden, weerhoudt je er wellicht van dingen te doen. Stel dat je opgepiept wordt en dat je ploeg zonder jou niet kan uitrukken, met alle gevolgen van dien… Of je komt bij de kazerne en de TS is al vertrokken? Vanuit die behoefte is Fireman App ontstaan!

Inzicht in paraatheid brandweerpost

FiremanApp geeft een beter inzicht in wie er beschikbaar zijn om uit te rukken. Hiermee valt de continue sociale verplichting van je af. Daarbij zijn jouw post en jij verzekerd van een complete bezetting die klaar staat als het nodig is. Dat is ook fijn voor de bevelvoerder. Die verliest geen kostbare tijd aan het wachten op een complete bezetting. Als blijkt dat er niet genoeg vrijwilligers zijn, dan moet er weer een andere ploeg of post opgeroepen worden.FiremanApp bespaart al die kostbare tijd, er is continu inzicht en de brandweer is sneller ter plaatse.


"Vrijwilligers zijn van "levens" belang. Ik ben ervan overtuigd dat FiremanApp de paraatheid slimmer en efficiënter organiseert met meer vrijheid voor de vrijwilliger. In Ivengi heb ik in deze een businesspartner gevonden die ondersteunend en innovatief dit project gerealiseerd heeft."
Luc Hanssen

Samenwerking met Ivengi

FiremanApp is een samenwerking tussen de kennis van de brandweer en de kennis van huidige internet - en software ontwikkelingen. Juist deze samenwerking maakt dat FiremanApp uniek is.

Kennis van de brandweer wordt door Luc Hanssen ingebracht. Hij heeft al meer dan 15 jaar ervaring bij meerdere korpsen bij de brandweer. In zijn brandweercarriere is hij naast officier preparatie en TD ook hoofd repressie, hoofd preventie en 7 jaar commandant geweest. Daarnaast is hij HOvD en heeft hij jaren als OvD opgetreden. Juist deze grote diversiteit zorgt voor een brede kijk op het brandweerveld en maakt dat FiremanApp de juiste ondersteuning kan bieden aan ieder korps, district of regio.

Kennis van de huidige internet- en software ontwikkelingen wordt door Ivengi ingebracht. Ivengi geeft al ruim 11,5 jaar een creatieve, doelgerichte en zakelijke invulling aan al uw online ambities. Ivengi levert maatwerk, ondermeer daar waar het gaat om het ontwikkelen app's en het beheersen van grote databases. Ivengi is erop gericht om samen uw doelstellingen nog succesvoller te maken.