« Terug naar overzicht

Limburg Talent Hunter

‘Doe het anders’
Organisaties willen regie voeren over het aantrekken van talenten en talenten willen regie hebben over hun loopbaan. Limburg Talent Hunter speelt in op de veranderingen betreffende werving en selectie van young-professionals door het proces om te draaien.
Limburgse bedrijven en publieke organisaties hoeven niet langer door stapels sollicitatiebrieven heen te worstelen met de hierbij behorende administratieve afhandeling. Dankzij Limburg Talent Hunter kunnen bedrijven en organisaties zelf HBO/WO talenten selecteren, werven en vacatures plaatsen.


Dit was onze uitdaging
Talenten dienen binnen de portal zelf een login en profiel aan te maken en zijn CV in PDF- of Word-bestand te uploaden.
Om de applicatie actueel te houden krijgen alle talenten geregeld een e-mail om te bevestigen dat zij/hij nog zoekende is naar die nieuwe uitdaging. De talenten zijn zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van hun profiel.
Voor talenten is discretie van hun gegevens van groot belang, ze wensen bijv. niet gevonden te worden door organisaties waar ze zelf werkzaam zijn.
Ingelogde organisaties kunnen middels verschillende zoekcriteria een overzicht van talenten genereren. Daarnaast kunnen ze een vacature plaatsen in het systeem, waarvan een beperkte inhoud, voor iedereen inzichtelijk is op de website.


De organisatie ziet direct dat er bijvoorbeeld 24 talenten voor deze vacature in aanmerking komen. Bij een match van 60% zullen de talenten direct een e-mail ontvangen over de interessante vacature. Talenten hebben de mogelijkheid om direct te solliciteren op een vacature zonder tussenkomst van Limburg Talent Hunter. De organisatie kan de talenten natuurlijk ook zelf benaderen.

Zowel talent als organisatie zullen zich dienen te identificeren met de look en feel van Limburg Talent Hunter.

Onze oplossing
Samen met de klant is vanuit alle invalshoeken gekeken naar de beste oplossing voor het vraagstuk. Het geheel is opgebouwd in twee onderdelen; een website-gedeelte en een op maat gemaakte portal, waar talenten en organisaties inloggen. De website is opgebouwd met componenten van iManager, de maatwerk applicatie sluit qua look en feel aan op de website-kant zodat de bezoeker dit niet opvalt.

Ingelogde talenten zien direct en overzichtelijk welke nieuwe organisaties er zijn en kunnen tevens aanvinken hiermee te matchen.
Het platform checkt zelf, aan de hand van een profiel, of er een match is op een interessante vacature en attendeert ingeschreven talenten middels een email.
Maandelijks verstuurt het platform één of meerdere mailingen naar talenten met actuele data, zoals aantal ‘nieuwe organisaties en aantal ‘match-potentieel’.

Voor talenten is lid worden gratis. Voor organisaties bestaan er twee abonnementsvormen met of zonder vacatures plaatsen.

Mocht een talent niet binnen twee maanden inloggen, wordt deze niet meer als actief beschouwd en automatisch op inactief gezet. Hierdoor blijft de database altijd up-to-date met actieve en geïnteresseerde talenten.

Discretie, efficiënt zoeken en actualiteit is in Limburg Talent Hunter met elkaar verbonden.

http://www.limburgtalenthunter.nl