Skip to main content

Kennissessie Digitale Toegankelijkheid

Op dinsdag 11 juli organiseert Ivengi een kennissessie in Maastricht met als thema: Digitale toegankelijkheid.

Uitnodiging

Beste relatie,

Graag willen we je uitnodigen voor onze aankomende kennissessie op dinsdag 11 juli bij de Business Club van MVV te Geusseltweg 11 in Maastricht (bij Stadion de Geusselt). 

Tijdens deze sessie vertellen we je over de recente veranderingen bij Google Analytics, de aankomende veranderingen in de WCAG regelgeving en enkele digitale innovaties die voor jou interessant kunnen zijn.  
 
Gastspreker bij deze kennissessie is Enid Reichrath, zij gaat ons meer vertellen over begrijpelijke taal op je website.
 
Kom je ook?

Digitale toegankelijkheid & WCAG

Informatie vanuit Google Analytics kan bijdragen aan inzichten waaraan websites, portalen en andere online toepassingen verbeterd kunnen worden. Deze inzichten helpen om de kwaliteit en toegankelijkheid te verbeteren. Maar tijd is schaars. Wat zijn mogelijkheden om de tijd dan zo optimaal mogelijk te benutten?

Ook inzichten in het passend maken van informatie voor een zo groot mogelijke doelgroep zijn belangrijk, maar worden ook steeds belangrijker. Daarom heeft de overheid al jaren geleden de WCAG richtlijnen in het leven geroepen, maar is er vanaf 2025 zelfs een Europese richtlijn die nog verder gaat. Om daarbij nog een tipje van de sluier te lichten waar je op moet letten omtrent "begrijpelijke taal" hebben we een gastspreker uitgenodigd.

PROGRAMMA


9:00 Inloop

9:30 Welkomstwoord Ivengi

9:35 Introductie Google Analytics & upgrade naar GA4

10.05 Meten is weten, maar ik heb geen tijd?

10.20 WCAG & European Accessibility Act – EAA

10.30 Pauze

10.45 Begrijpelijke taal door gastspreker Enid Reichrath van Taal voor Allemaal

11.15 Digitale innovaties

11.45 Discussie of vragen

12.00 Einde

Gastspreker
Enid Reichrath

Gastspreker Enid Reichrath zal spreken over de begrijpelijkheid van websites en het belang van leesbaarheid en gebruiksgemak. Enid is werkzaam bij Taal voor allemaal. Taal voor allemaal is een methode voor begrijpelijke communicatie, ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en internationale voorbeelden. Het uitgangspunt van Taal voor allemaal is dat informatie voor iedereen passend is. Dat is fijn voor de bezoeker van de site, maar ook voor jou als organisatie. Taal voor allemaal werkt landelijk, onder meer voor gemeente Amsterdam en Rotterdam, OLVG ziekenhuis en de 3 grote reclasseringsorganisaties

Aanmeldformulier kennissessie "Digitale toegankelijkheid"




Ik neem een collega mee



Device Orientation