Contact opnemen
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Servicedesk

Stuur je vragen of technische problemen in via onze Servicedesk.

Servicedesk
iManager

Klik op de link hieronder om in te loggen bij iManager.

iManager
Contact

Withuisveld 24
6226 NV Maastricht
088 20 23 900

Bel ons
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Direct naar hoofdinhoud
Ivengi.com

De Kracht van Data: Duurzaam Monitoren met Slimme Boomsensoren

Groene Innovatie in Heerlen: Duurzame slimme boomsensoren zorgen voor ecologisch bewustzijn

De Kracht van Data: Duurzaam Ecologisch Monitoren met Slimme Boomsensoren

Groene Innovatie in Heerlen: Duurzame slimme boomsensoren zorgen voor ecologisch bewustzijn

De gemeente Heerlen is altijd al toegewijd geweest aan het creëren van een groene omgeving voor haar burgers. De gemeente heeft dan ook besloten om de nieuwste technologieën in te zetten om haar groene omgeving te monitoren en te optimaliseren. Hiervoor heeft de gemeente geïnvesteerd in een IoT-systeem met sensoren die op twaalf strategische locaties in de gemeente zijn geïnstalleerd.

Deze sensoren zijn in staat om continu data te verzamelen over het vochtniveau van de groenvoorzieningen. Dit is met name belangrijk in het veranderende klimaat, waarin droogte en regenval steeds vaker voorkomen. Door de verzamelde data te presenteren in dashboards, kan de gemeente waardevolle beslissingen nemen om de gezondheid van het groen te bewaken en te optimaliseren.

Dashboards

In de dashboards wordt niet alleen informatie over het vochtniveau gepresenteerd, maar ook over watergeefmomenten en hoe regen bijdraagt aan een optimaal vochtniveau van de bodem. Deze informatie biedt de gemeente inzicht in hoe ze haar groenvoorzieningen beter kan beheren en onderhouden.

Daarbij zorgt smart monitoring voor proactieve signalen bij het bereiken van grenswaarden, zodat tijdig risico's omtrent de gezondheid van de desbetreffende groenvoorziening geminimaliseerd kunnen worden.

Door gebruik te maken van deze innovatieve technologie is de gemeente Heerlen in staat om haar groene omgeving beter in de gaten te houden en waar nodig bij te sturen. Dit draagt niet alleen bij aan een groenere en gezondere omgeving voor haar burgers, maar ook aan een duurzamere gemeente.

Vervolgstap in dit project is de uitrol van AI, waarin voorspellingen op basis van het weer gemaakt worden zodat er geanticipeerd kan worden op hittegolven en perioden van droogte.

Bekijk ook een van onze andere cases omtrent de inzet van "Smart trees".

Bent u ook geïnteresseerd in het monitoren en optimaliseren van uw groene omgeving? Neem dan contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen met onze innovatieve IoT-technologieën.

DEEL DEZE PAGINA