Skip to main content
×

Eén jaar met ChatGPT

Inmiddels een jaar geleden werd met de lancering van ChatGPT een ware digitale revolutie ontketend. Zorg dat je ook met jouw bedrijf meebeweegt met nieuwe technische innovaties.

Eén jaar met ChatGPT

Niet zo veranderlijk als het weer. Ook de digitale wereld is constant in beweging met allerlei nieuwe ontwikkelingen.

Het is soms lastig aan te wijzen welke innovaties onze dagelijkse ervaringen transformeren. Maar waar we nu écht niet meer omheen kunnen, is dat kunstmatige intelligentie steeds meer voet aan de grond krijgt. Soms zijn deze ontwikkelingen erg duidelijk aan te wijzen, maar soms vindt de verandering plaats zonder dat je het doorhebt.

Inmiddels ruim een jaar geleden werd met de lancering van ChatGPT een ware digitale revolutie ontketend. Sinds de introductie zijn onze persoonlijke interacties met digitale systemen naar een hoger niveau getild. Of het nou gaat om genereren van creatieve content, beantwoorden van vragen of voeren van boeiende gesprekken, ChatGPT heeft bewezen een veelzijdige en effectieve metgezel te kunnen zijn.

Een wereld met kunstmatige intelligentie is als een canvas waarop we gezamenlijk schilderen – elke regel is een penseelstreek die de toekomst vormgeeft.

Niet alleen op persoonlijk vlak is er een revolutie ontketend. Bedrijven kunnen dankzij AI-integraties efficiënter communiceren met hun met een grotere klanttevredenheid tot gevolg. En creatieve sectoren gebruiken de tools als inspiratiebron, brainstormhulp of zelfs coauteur. Dankzij kunstmatige intelligentie is een heel scala aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van serviceverlening en ideeontwikkeling ontstaan.  

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen en ethische vraagstukken rondom het gebruik van AI-tools. Zorgen over onderwerpen als misbruik en auteursrecht. Want hoewel we te maken hebben met een technisch model en niet met een menselijk persoon, praten we tegen ChatGPT alsof hij (of zij?) menselijk is. Je kunt er realistische gesprekken mee voeren en zelfs grapjes mee maken. Door de creatieve manier van schrijven, lijkt het alsof er een menselijke denkkracht achter zit. Dat is iets wat traditionele chatbots vaak missen en waardoor deze zo onpersoonlijk lijken.

Zorg dat je meebeweegt

In de zakelijke markt is het belangrijk om mee te bewegen met technische innovaties. Zorg dat je op tijd de juiste toepassingen voor jouw bedrijf omarmt zodat dat je straks niet achter de feiten aanloopt. Wil je graag brainstormen over welke AI-toepassingen voor jouw website of toepassing relevant zijn? Wij hebben de expertise in huis om je te adviseren rondom de mogelijkheden van kunstmatige intelligente en te helpen bij de realisatie van een passende oplossing.

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation