Skip to main content
×

Hoe blijf je up-to-date in een snel veranderende digitale wereld…?

Een stap in de toekomst op Brightday

Hoe blijf je up-to-date in een snel veranderende digitale wereld…? Voor velen een worsteling, voor mij een passie. De aard van het beestje in mij ziet het voortdurend als een uitdaging om te ontdekken op digitaal gebied. Ruim een week geleden stond ik er middenin; See the bright side of tech. Zo klonk de slogan van hét techfestival van Nederland. Hele hallen vol drones, robots, populaire games en futuristische voertuigen. Mijn hartje (en dat van mijn kids) ging er harder van kloppen. Vol met passie en nederigheid begonnen we aan deze look-into-the-future-reis.

De eerste hal werd bestierd door de Nederlandse defensie. We mochten alles van dichtbij meemaken. We namen een kijkje in een zeer geavanceerde tank met al haar technieken en beleefde een heuse militaire veldslag middels virtual reality. Vervolgens kwamen we in het Smart Home-deel. Nike liet hier zijn zelfstrikkende schoen zien en Crownstone de ‘slimme stopcontacten’. Loop met je smartphone een ruimte en Crownstone weet dat je er bent en schakelt het licht voor je aan. En dan nu voor de bierliefhebbers: de MiniBrew. Minibrew is de Senseo (maar dan lekker) van het thuisbrouwen, een apparaat dat je op je aanrecht zet en waarmee je binnen een aantal dagen goeddeels automatisch je eigen craft bier kunt brouwen. Via een app houd je het brouwproces in de gaten.Ook leuk om te zien was de tentoonstelling bij de Mobile First-arena waar je alle mobiele telefoons kon terugzien. Ken je die eerste vouwbare telefoon nog? Hierna was het tijd voor wat actie in de vorm van drone racing. Drone racing is inmiddels uitgegroeid tot een echte sport met op ESPN de Drone Racing League. De bekende Youtuber Vince Irie gaf een demonstratie en vloog met zijn drone met een snelheid van 140 km per uur door de arena. Echt supergaaf om dit te zien. Waarna we ook nog een potje dronevoetbal hebben kunnen bekijken.

Guido
Voor velen een worsteling, voor mij een passie.

Door naar de Future Mobility-arena waar we als eerste de Ehang-drone konden zien, een ‘drone’ waarin twee personen kunnen zitten. Er zijn in de Amsterdam Arena al verschillende testvluchten geweest met dit vliegende voertuig. Van vliegen door de lucht naar de elektrische scooters, steps en fietsen. Mooi om de nieuwe voertuigen van NIU, Doppio, Scoozy en PhatFour uit te proberen.
In de Mercedes EQC konden we een potje Mario Kart spelen. We gebruikten het stuur en het gas- en rempedaal van de auto. Zéér realistisch allemaal.
In de Robotarena kwispelde de sociale robothond Aibo rond. Met deze robothond profiteer je van alle voordelen die een huisdier biedt zonder `s avond laat de straat op te moeten gaan om hem uit te laten.
Robots worden steeds slimmer en beginnen steeds meer op ons te lijken. Er was zelfs een ring waarin robots tegen elkaar konden strijden om te zien wie de sterkste was.

We sloten de dag af bij de main stage. YouTuber Royalistiq speelde hier samen met zijn vriend Max Live Fortnite. Ongelooflijk om te zien hoe populair Royalistiq is bij kinderen; bij elke kill klonk er een luidkeels gejoel van circa 3.000 liefhebbers. Moe maar vol indrukken en mooie ideeën gingen we weer huiswaarts. Nog 360 dagen en dan mogen we weer.

Met digitale groet,

Guido Wintjens


 

Meer weten?

Guido Wintjens

Directeur Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation