Contact opnemen
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Stel je vraag via onze servicedesk
Servicedesk

Stuur je vragen of technische problemen in via onze Servicedesk.

Servicedesk
Beheer je website via iManager
iManager

Klik op de link hieronder om in te loggen bij iManager.

iManager
Neem contact op met Ivengi
Contact

Withuisveld 24
6226 NV Maastricht
088 20 23 900

Bel ons
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Service vragen aan Ivengi Terug naar de website
zoeken op de website
Direct naar hoofdinhoud
Gilde gaat vanaf volgend schooljaar ook werken met Siimo

Gilde opleidingen kiest voor inzet datasimulatietool Siimo

Gilde opleidingen gaat datasimulatietool Siimo inzetten om hun commerciële en marketinggerelateerde opleidingen nog interactiever en praktijkgerichter te maken.

Gilde opleidingen

Gilde opleidingen heeft een breed scala aan opleidingen in sectoren zoals techniek, zorg, economie, en creatieve beroepen. De school is gericht op praktijkgericht onderwijs met nauwe samenwerkingen met lokale bedrijven en instellingen. Gilde opleidingen heeft meerdere locaties in Limburg, waaronder Venlo, Roermond, Weert, en Helmond. Ze bieden onderwijs aan ongeveer 10.000 studenten en heeft zo’n 1.000 medewerker in dienst.

Inzet simulatietool Siimo

Om het lesprogramma van de opleiding E-commerce Specialist nog interactiever te maken voor studenten, heeft Gilde ervoor gekozen om onze simulatietool Siimo in te gaan zetten. Deze simuatietool is ontwikkeld in samenwerking met Zuyd Hogeschool en wordt hier ingezet voor de hbo-opleidingen Commerciële Economie en Commercieel Management. Gilde opleidingen zet als een van de eerste onderwijsinstellingen een variant van Siimo in die is afgestemd op het mbo-onderwijs. Vanuit Gilde opleidingen stromen veel studenten door naar Zuyd Hogeschool. Daarom wordt op het mbo de focus op andere elementen gelegd dan op het hbo, om een goede continuïteit te waarborgen en herhaling van de lesstof voor studenten te voorkomen. 

Simulatie in een veilige omgeving

Dankzij de overstap naar deze innovatieve datasimulatietool krijgen studenten van Gilde opleidingen de mogelijkheid om in een veilige omgeving webshopdata te simuleren. Er hoeft niet meer gewerkt te worden met nietszeggende datasets, waar studenten geen binding mee hebben. In de simulatieomgeving is het mogelijk om de virtuele webshop te personaliseren en voelen studenten zich sneller verbonden met ‘hun shop’. Ze krijgen direct te zien welke resultaten hun acties hebben en kunnen deze data uitgebreid analyseren. De lessen worden interactiever en er wordt meer betrokkenheid gecreëerd, wat voor meer motivatie bij de studenten zorgt.

Breed inzetbaar bij verschillende opleiding

Siimo is zeer geschikt om in te zetten voor opleidingen in E-commerce of Commerciële economie, maar past ook goed binnen het curriculum van verschillende andere commerciële en marketinggerelateerde opleidingen. Ben je op zoek naar een tool om de lessen rondom data-analyse te digitaliseren en interactiever te maken? Dan kan onze datasimulatietool Siimo een uitstekende aanvulling zijn op het curriculum.

We laten je graag zien hoe de tool werkt en wat de toegevoegde waarde voor jouw opleiding kan zijn.

Neem hiervoor contact met ons op om een vrijblijvende demo in te plannen!

Contact met René Wintjens

CONTACT?

René Wintjens

Business Consultant
DEEL DEZE PAGINA