Skip to main content
×

Is de digitale wereld gek geworden?

Benut de kansen van de digitale wereld!

Het ene na het andere “oude” businessmodel gaat over de kop. Het is niet wachten of uw businessmodel ook in gevaar komt, maar wanneer dit gaat gebeuren.

Steeds meer digitale data komt beschikbaar. Ook de klantverwachting verandert snel. Als we vandaag iets bestellen verwachten we dat het binnen 24 uur geleverd is, indien dit niet gebeurt ervaren we dit als vervelend. Het liefst zien we precies waar in de keten ons bestelde product zich bevindt. Ook leveren op zondag en in de avonduren is vandaag de dag heel normaal.

Coolblue regelt het allemaal voor u en ook nog eens met een glimlach. Mooi hè, iets dat jaren geleden onmogelijk leek is vandaag de dag niet meer weg te denken. Denk hierbij ook aan het grootste taxibedrijf ter wereld zonder maar één auto in hun bezit te hebben, UBER. Een ander mooi voorbeeld is AirBNB meer dan 40.000 adressen, alleen al in Parijs en dit zonder zelf maar één accommodatie in eigendom te hebben.

Allemaal voorbeelden van hoe het ineens anders kan zijn. Al deze nieuwe businessmodellen zijn gebaseerd op het slim inzetten van data. Door data op een “slimme” manier in te zetten ontstaan nieuwe kansen. Durf dus kritisch naar je eigen businessmodel te kijken en out-of-the-box te denken. De vraag is dus niet óf de digitale wereld u kansen biedt, maar hoe u de kansen van de digitale wereld kunt benutten!

Deel deze pagina op
Device Orientation