Skip to main content
×

Ivengi.com viert 15 jaar optimaal digitaal

Time flies when you’re having fun; vandaag bestaat Ivengi.com officieel 15 jaar! Ivo Maas en Guido Wintjens startten Ivengi.com ooit aan de keukentafel en zijn inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke internetbureau van Limburg, met vestigingen in Maastricht en Eindhoven. Met 35 medewerkers maken zij het verschil op de Limburgse maar ook nationale ICT markt.

Maatschappelijke impact

Waar Ivengi ooit begon met het inrichten van IT netwerken en ontwikkelen van de eerste websites voor organisaties, is de focus inmiddels verschoven naar digitale oplossingen in de breedste zin van het woord. Het leven efficiënter en leuker maken, door complexe websites gebruiksvriendelijk te bouwen, maar ook middels projecten met maatschappelijke impact zoals het Openbaar Vervoerssysteem, dat ervoor zorgt dat je bij bushaltes en stations precies weet hoe laat de bus komt.

Een ander tastbaar voorbeeld is Maastricht bereikbaar, een interessant project waarbij gedragswetenschap een grote rol speelde. Hoe zorg je ervoor dat mensen de auto vaker laten staan? Met een applicatie die slim omgaat met psychologie stapten door dit project werknemers van de 25 grootste werkgevers van Maastricht vaker op de fiets.

Het Burn Fat not Fuel project zorgde er mede voor dat gedurende de bouw van de tunnel de overlast tijdens de spits zoveel mogelijk beperkt bleef. Dit soort projecten leverden ook een bijdrage aan het verbeteren van de gezondheid van medewerkers en bespaarde  kosten van werkgevers. Win-win-win dus!

Toekomst

De komende jaren zullen we veel veranderingen gaan zien in hoe we met elkaar omgaan. Hierin gaan onder andere onderwerpen en technieken zoals Big Data, Datavisualisatie, Smart City, Smart Mobility, Sensoren, Internet of Things en Internet of Everything, 3D printing en Blockchain, een rol spelen. Ivengi zal ook hierin weer een adviserende rol op zich gaan nemen richting het bedrijfsleven en organisaties, zodat het Limburgse en Nederlandse bedrijfsleven kan innoveren, groeien en concurrerend kan blijven in een steeds internationaler en competitiever wordende wereld. 

Deel deze pagina op
Device Orientation