Skip to main content
×

E-learning platform

voor 'denkkinderen'

La Luna begeleidt hoogbegaafde kinderen, ouders en leerkrachten. Hoogbegaafden (of de mooiere term ‘denkkinderen’ zoals La Luna deze hanteert) denken en voelen anders en ervaren hun omgeving ook op een andere manier. Hierdoor vormt hoogbegaafdheid vaak een ‘communicatieprobleem’ met de omgeving en daardoor ontstaat onbegrip. Vaak is er ook sprake van een onvoldoende afgestemd onderwijsaanbod, of in het geval van volwassenen, een niet-passende werkomgeving.

La Luna had de grote wens om haar hulp en ondersteuning ook virtueel te kunnen aanbieden, zodat basisscholen uitdagende en passende verrijkingsstof op een heel laagdrempelige manier kunnen aanbieden. Samen met Ivengi is deze droom werkelijkheid geworden en is een 24/7 bereikbaar e-learning platform ontwikkeld. Hierdoor kunnen veel meer kinderen worden bereikt, zonder dat leerkrachten zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden. Ellen Dittrich van La Luna ontwikkelt de avontuurlijke en interactieve opdrachten zelf en begeleidt kinderen en leerkrachten tijdens het werken met het platform.

Medio oktober gaat La Luna Learning Adventures van start; een e-learning platform dat avontuurlijke tools biedt waarmee kinderen van groep 4 t/m 8 de juiste uitdaging, aandacht en hulpmiddelen krijgen om beter te ‘leren leren’.  Maar vooral ook om kinderen sterker in hun schoenen te leren staan en beter om te kunnen gaan met uitdagingen als faalangst, vriendjes, spelletjes verliezen of ‘bommetjes in je buik’. Oftewel, om gewoon een gelukkiger kind te kunnen zijn.

Het platform met digitale verrijkingsmaterialen is op elk moment inzetbaar in de klas, de plusklas en het thuisonderwijs. Door de online hulp op afstand wordt er direct feedback gegeven op het gedane werk. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van een voorleesfunctie en is een chatfunctie beschikbaar.

Alvast nieuwsgierig? Bekijk de sneak preview.

Ook benieuwd welke droom Ivengi voor jouw organisatie kan waarmaken?

Meer weten?

Lotte Wolting

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation