Skip to main content
×

Lancering meertalige portal Interreg Euregio Maas-Rijn

Knelpunten en praktische barrières wegwerken

Lancering meertalige portal voor Interreg Euregio Meuse-Rhine, hét verbindende platform voor interregionale samenwerking.

Het programma Interreg V Euregio Maas-Rijn (van 2014 tot 2020) werkt knelpunten en praktische barrières weg om het potentieel van (en in) de Euregio Maas-Rijn te versterken.
Interreg Euregio Maas-Rijn financiert grensoverschrijdende projecten met gelden uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en vanuit de regio’s zelf. Door de grensoverschrijdende samenwerking levert Interreg EMR een bijdrage aan de levenskwaliteit van de ongeveer vier miljoen mensen die in de Euregio wonen.


De Managementautoriteit voor het programma Interreg V is de Provincie Limburg (NL) De programmapartners uit de vijf grensregio’s zijn wel nauw betrokken bij de uitvoering, onder andere door hun deelname aan het ‘Comité van Toezicht’. Ook de Europese Commissie en de Stichting Euregio Maas-Rijn maken deel uit van dit comité.

Het programmagebied van Interreg V EMR omvat het zuiden en het midden van de Nederlandse provincie Limburg, het Duitse gebied Region Aachen, de Duitstalige Gemeenschap van België en de Belgische provincies Luik en Limburg. Reeds sinds het begin van Interreg werken deze kernleden samen met de Eifelkreis Bitburg-Prüm en de Landkreis Vulkaneifel. Deze zeven regio's vormen samen met Zuidoost Brabant en Vlaams Brabant het gehele programmagebied. 

Interreg Euregio Maas-Rijn heeft voor Ivengi gekozen om een meertalige portal te ontwikkelen waarbij voornamelijk inzicht wordt verkregen over Interreg en de verschillende Interreg projecten met een duidelijke verwijzing naar het loket om nieuwe projecten in te dienen en te beheren.

 Paul Beckers (Business Manager Ivengi):

“Ivengi ziet de meerwaarde in van grensoverschrijdende samenwerkingen binnen de grensregio. Vandaar dat het een mooie uitdaging is om een internationaal klantportaal te ontwikkelen voor Interreg V EMR waarbij alle doelgroepen op een effectieve manier, de meest relevante content getoond krijgen. Op elke gewenst moment, op elk gewenst device".

Marlie Dix (Communicatie Interreg V EMR):

We hebben gekozen voor Ivengi vanwege de nauwkeurigheid waarmee ze het traject zijn ingegaan. Van indienen gedegen offerte met een scherpe prijs tot het uitvoeren van dit allesomvattende project. Een Interreg EMR website maken is niet gemakkelijk vanwege de grensligging en de viertalige opzet. De website is informatief, maar dient ook als portal voor het indienen van projecten. De look and feel van Interreg V is doorgevoerd en geeft de site een frisse uitstraling. Chapeau!

Deel deze pagina op
Device Orientation