Skip to main content
×

Een leven lang blijven leren, want stilstaan is achteruitgaan.

We leven in zo’n drukke wereld

Te groot, te massaal en te onpersoonlijk. Dat was een beetje het beeld dat hij had van de LWV. Daarom hield hij een lidmaatschap nog een beetje af. Echter, toen hij hoorde over de Acceleration Classes als kleinere ‘club’ binnen het grotere geheel was zijn interesse gewekt. Inmiddels kijkt Guido Wintjens, directeur Ivengi, met veel plezier terug op zijn eerste jaar als lid van LWV waarin hij zelfs de opleiding Personal Leadership volgde.

Verdieping & vertrouwen

“We leven in zo’n drukke wereld. Voor je het weet zijn al je dagen en weken, na werktijd, gevuld met zakelijke bijeenkomsten en netwerkgelegenheden. In de loop der jaren ben ik kritischer geworden waar ik mijn tijd aan besteed. Dat moet ook wel. Bovendien geef ik zelf de voorkeur aan een-op-eencontact. Daarom dacht ik in eerste instantie dat lidmaatschap van de LWV niets voor mij zou zijn,” vertelt Guido. “De Acceleration Classes zoals de LWV die aanbiedt, sluiten echter wel precies aan bij wat ik zoek. In een kleine groep, op een persoonlijke manier kennis en ervaring uitwisselen. In zo’n kleine groep leidt dat al snel tot meer verdieping en vertrouwen, dan bouw je daadwerkelijk samen iets op. Ik vond het wel belangrijk om in een class terecht te komen met mensen die werkzaam zijn in een andere branche. Ik vind het juist interessant om te horen waar zij tegenaan lopen en hoe zij dingen aanpakken. Enerzijds leer je van elkaars verschillende benaderingen, aan de andere kant zijn er veel herkenbare parallellen, ongeacht in welke branche je onderneemt.”

Goede voorbeeld geven

Guido vervolgt: “Als leidinggevende verwacht ik dat iedereen binnen Ivengi zich blijft ontwikkelen en ieder jaar beter wordt. Stilstaan is achteruitgaan. Zeker in deze tijd. Daarom besteden we veel aandacht aan trainingen en kennissessies voor onze medewerkers. Dan moet ik zelf uiteraard het goede voorbeeld geven. De opleiding Personal Leadership vanuit het LWV Business College kwam voor mij precies op het goede moment. Bij Ivengi hebben we een paar jaar geleden de switch gemaakt van ‘traditionele’ naar zelfsturende teams. Als leidinggevende betekent dat een nieuwe manier van werken; durven loslaten, elkaar vertrouwen en de ruimte geven. En ook: oog hebben voor elkaars talenten. De opleiding Personal Leadership heeft me net die handvatten gegeven die ik daarbij kan gebruiken. Dingen als hoe voorkom je dat je je dag laat bepalen door ‘de waan van de dag’, hoe ga je om met stress en met e-mailverkeer dat 24 uur per dag doorgaat? En ook: het belang van duidelijk communiceren (als basis van alles), je verwachtingen delen en doelen inzichtelijk maken voor jezelf en je team. De opleiding zat boordevol praktische zaken die ik direct in de praktijk kon toepassen.” 

Guido
“Als leidinggevende verwacht ik dat iedereen binnen Ivengi zich blijft ontwikkelen en ieder jaar beter wordt"

Kwetsbaar opstellen

Ook voor deze opleiding gold dat het een kleine groep was van 12 mensen. Volgens Guido precies goed. Zo was er volop ruimte voor transparantie, persoonlijke verhalen en durfde iedereen zich kwetsbaar op te stellen. “Op die manier werd al heel snel met elkaar gedeeld waar ieders sterke kanten zitten: Waar ben je goed in, waar moet je bijschaven en wat kun je beter uitbesteden? Dat maakte deze training voor mij heel waardevol. Ik heb niet alleen geleerd van de professionele trainers die aan de opleiding verbonden waren, maar zeker ook van mijn medecursisten. Het feit dat we de opleiding met zijn allen hebben afgesloten met een gezellige borrel in café In Den Ouden Vogelstruys geeft misschien wel aan hoe goed de sfeer en onderlinge band was,” voegt Guido er lachend aan toe.


Bron: LWV, klik hier voor het magazine.
 

Meer weten?

Guido Wintjens

Directeur Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation