Contact opnemen
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Servicedesk

Stuur je vragen of technische problemen in via onze Servicedesk.

Servicedesk
iManager

Klik op de link hieronder om in te loggen bij iManager.

iManager
Contact

Withuisveld 24
6226 NV Maastricht
088 20 23 900

Bel ons
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Direct naar hoofdinhoud
Ivengi.com

Zorgeloos fietsen huren bij Shimano

Dankzij het nieuwe verhuurportaal van Shimano Experience Center kunnen klanten gemakkelijk en zorgeloos fietsen huren en ervaren in het Limburgse heuvelland!

Shimano Experience Center

In Valkenburg, aan de route van de Amstel Gold Race, ligt het Shimano Experience Center. Een prachtige locatie in het Limburgse Heuvelland. Het was hier al mogelijk om de nieuwste fietsen te huren, maar dankzij een exclusieve samenwerking kunnen liefhebbers nu ook ook testritten maken op fietsen van o.a. het merk Canyon. Om ervoor te zorgen dat zowel het fietsen als het verhuren een aangename ervaring is, klopte Shimano bij ons aan om hun verhuurportaal uit te bereiden.

De droom van Shimano

Shimano wilde bezoekers gemakkelijk een fiets of vishengel bij hen laten boeken. Het is belangrijk dat fietsliefhebbers tijdens het verhuurproces de juiste maat fiets krijgen aangeboden voor de ultieme ervaring. Van de Canyon testfietsen zijn er van elk model en elke maat een aantal beschikbaar en de beschikbaarheid hiervan moest duidelijk zichtbaar zijn. Verder wilde Shimano het gehele verhuurproces zo soepel mogelijk laten verlopen. Van het direct online betalen van de reservering, eventueel meebestellen van accessoires tot het opgeven van een afhaaltijd en hele of halve dagen kunnen inplannen. Bij het ophalen hoeft de klant zijn reservering alleen nog te ondertekenen en kan dan direct vertrekken.

Via het vernieuwde verhuurportaal moest ook de frontdesk meer inzicht in de reserveringen krijgen en dagen kunnen blokkeren bij evenementen. Tot slot wilde Shimano ook graag maandelijkse managementrapportages kunnen uitdraaien.

Van wens tot uitvoering

We hebben met de wensen van Shimano een nieuwe en gebruikersvriendelijke interface voor hun verhuurportaal ontwikkeld, om hun bezoekers te laten genieten van een soepel verhuurproces. Zo laat het winkelmandje realtime zien wat de prijs is van de gekozen optie. Een bezoeker kan voor maximaal 8 personen tegelijkertijd reserveren en na het ingeven van het geslacht en de lengte worden hiervoor de juiste fietsen getoond. Deze geadviseerde fietsen worden vanaf dat moment voor 15 minuten gereserveerd met indien nodig een extra reminder. Mocht de bezoeker toch een andere fiets willen huren, dan kan hij de selectie makkelijk wijzigen. Het is ook mogelijk om alvast een specifiek type pedalen te kiezen, zodat hier bij het ophalen niet meer op gewacht hoeft te worden. Ook kunnen accessoires zoals helm of navigatie eenvoudig meebesteld worden. Tot slot kan een klant de gewenste ophaaltijd opgeven, zodat de fiets geheel afgesteld klaarstaat en hij direct kan wegrijden.

Voor de medewerkers van het Shimano Experience Center is een handige backoffice ontwikkeld, waarin zij reserveringen kunnen opzoeken en de beschikbaarheid per dag kunnen opvragen. Ze kunnen reserveringen voor de volgende dag uitdraaien, zodat de fietsen alvast klaargemaakt kunnen worden. Medewerkers kunnen ook dagen blokkeren in het systeem als er evenementen zijn in Valkenburg. Bezoekers die ter plekke een boeking willen doen of telefonisch reserveren, kunnen zij via de backoffice eenvoudig invoeren. De status van reserveringen kunnen ze aanpassen als deze zijn betaald of opgehaald en als een klant nog iets wil wijzigen,  kunnen ze een reservering gemakkelijk aanpassen.

Voor het management is via rapportages inzichtelijk gemaakt welk type fietsen er verhuurd zijn en wat de verhuuropbrengsten zijn. Ze kunnen daarnaast in het systeem kortingscodes, nieuwe arrangementen, categorieën en producten aanmaken voor het verhuurportaal. Zo heeft Shimano zelf de mogelijkheid om nieuwe merken aan te sluiten en deze fietsen aan te bieden via hun verhuurportaal. Door het succes van Canyon, zijn nu ook de merken Orbea, Wilier, Cortina, Scott en Merida beschikbaar om te huren. Het portaal en de backoffice zijn met elkaar geïntegreerd, zodat beiden up-to-date blijven en doorontwikkeld kunnen worden. Hiermee voorkomen we dat Shimano dubbel onderhoud heeft aan beide systemen.

Zoek je ook een digitale oplossing?

Heb je voor jouw bedrijf ook een nieuw of vernieuwd verhuurportaal nodig? Of heb je misschien hele andere wensen voor jouw product of dienst? Neem dan contact op met Laszlo Graven via 088 202 39 00 of mail naar laszlo.graven@ivengi.com en kom langs om je wensen te bespreken.

Bij Ivengi helpen we met een digitale oplossing voor optimaal resultaat!

Contact met Laszlo Graven

CONTACT?

Laszlo Graven

Business Manager
DEEL DEZE PAGINA