Skip to main content
×

Een vernieuwde website voor een hogere conversie en meer veiligheid

Acaleph is een van de meest gerenommeerde opleiders in veiligheid van Nederland en koos voor een restyle om de zichtbaarheid en conversie van hun aanbod te verbeteren!

Acaleph heeft als missie om werken veiliger te maken en is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde opleiders in veiligheid van Nederland. Ze hebben een uitgebreid aanbod met meer dan 90 verschillende opleidingen en trainingen. Het is voor hen dus erg belangrijk dat de opleidingsinformatie duidelijk wordt weergegeven en dat geïnteresseerden zich eenvoudig kunnen inschrijven.

Restyle website Acaleph

Acaleph wilde graag meer sturen op conversie en vroeg ons om hun bedrijfswebsite in een nieuw jasje te steken. Hierbij lag de focus vooral op het verbeteren van de gebruikerservaring en hun opleidingen beter onder de aandacht brengen. Zo’n restyle van een website voeren we achter de schermen uit en tijdens deze werkzaamheden blijft de website gewoon toegankelijk voor bezoekers.

Voor de vernieuwde website van Acaleph hebben we de gebruiker centraal gezet en nagedacht over de flow ze doorlopen. Hiervoor hebben we beschikbare data vanuit Google Analytics geanalyseerd om de verbeteringen goed doordacht uit te kunnen voeren.

Zo is nu het menu met opleidingen en trainingen gestructureerder opgebouwd. De tussenkopjes linken door naar elk overkoepelend thema en hieronder staan alle verschillende opleidingen opgesomd. Zo ziet de bezoeker in één oogopslag welke opleidingen er aangeboden worden en kan hij of zij direct doorklikken naar de opleidingsinformatie en verdere details.

Dankzij een vast template in de backoffice wordt ook de informatie per opleiding nu gestructureerd weergegeven in overzichtelijk blokken. Dit template heeft vaste elementen die naar wens ingevuld of weggelaten kunnen worden. Door de overzichtelijke weergave is voor een lezer direct duidelijk wat de opleiding precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. De opleidingspagina kan ook aangevuld worden met foto’s en video’s. Het template blijft flexibel, want niet voor elke opleiding is dezelfde informatie aanwezig of nodig. Dankzij de vaste structuur is de leesbaarheid van de pagina verbeterd én kan Acaleph de opleidingsinformatie snel en eenvoudig beheren.

Eenvoudig inschrijven

In de restyling is ook de wens meegenomen dat websitebezoekers, in welke fase ze zich ook bevinden, zich eenvoudig kunnen inschrijven voor een opleiding. Zowel direct vanaf de homepage, maar ook vanaf de pagina met opleidingsinformatie. Op de homepage is een opvallende knop toegevoegd waarmee een bezoeker direct naar de inschrijvingstool wordt geleid. En op elke opleidingspagina schuift er met scrollen een inschrijvingsknop mee. Dankzij deze ‘sticky button’ kun je je op elk gewenst moment inschrijven voor een opleiding.

De inschrijfpagina geeft een lijst weer met alle beschikbare cursussen, waarbij de opleidingsdata (zoals locatie, datum, tijdstip, aantal deelnemers en meer) wordt gesynchroniseerd via een API-koppeling op maat. Deze lijst kan o.a. per thema en categorie gefilterd worden zodat een bezoeker snel bij de gewenste opleiding uitkomt. Na inschrijving komen de ingevulde gegevens van het websiteformulier direct bij Acaleph terecht voor verdere verwerking.

Chatten met Acaleph

Tot slot is er ook een chatfunctie op de website geïnstalleerd. De eerste paar antwoorden worden geautomatiseerd gegeven. Komt de bezoeker er niet uit, dan wordt er een chat met een medewerker opgestart. Zo worden de eerste vragen al ondervangen en kunnen klanten sneller geholpen worden.

Acaleph heeft met deze restyle een prachtige, vernieuwde website gekregen die gebruikersvriendelijk werkt en klaar is voor de toekomst. We willen ze ook graag feliciteren met hun 25-jarig jubileum. Een geweldige mijlpaal die gevierd kan worden met een website waar ze trots op kunnen zijn!

Ook toe aan een restyle?

Is jouw website ook toe aan een restyle of wil je website graag verbeteren op basis van de gebruikersdata? Neem dan contact met Laszlo Graven via 088 202 39 00 of stuur een mail via onderstaande knop. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw website nog beter te optimaliseren!

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation