Skip to main content
×

Virtuele Fortnite vakantie

Virtuele Fortnite vakantie

Virtuele Fortnite vakantie

We zitten er inmiddels midden in, de zomervakantie. Heel veel mensen zijn al op vakantie of gaan binnenkort op vakantie. Het wordt stiller op kantoor, in de straat en op de weg.

Veel doen we tegenwoordig virtueel, maar op vakantie gaan we wel nog gewoon in het echt! Want onze eigen “accu” moeten we zo nu en dan opladen, net als die van onze mobiele telefoon. Nu gaat die van ons gelukkig iets langer mee dan slechts één dag.

Eigenlijk gek toch dat we toch nog steeds “gewoon” op vakantie gaan. Een vakantiehuis kunnen we gemakkelijk zelf bouwen in Minecraft met de omgeving die jezelf wilt. Zet een VR bril op en je zit op de Malediven met een cocktail in de hand of op safari en dichter bij de dieren zal je nooit komen.

De virtuele wereld hebben we waarschijnlijk allemaal al eens meegemaakt in de vorm van een game of VR toepassing. Voor de jeugd is het dagelijkse kost, want de games zijn zo levensecht en VR voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

Vele brengen vandaag de dag vele uren door in de uitermate populaire wereld van Fortnite. Voor wie de hype gemist heeft, Fortnite is een online game uit het genre third-person shooter. De game kent inmiddels al meer dan 40 miljoen spelers en heeft een omzet van meer dan 250 miljoen dollar. Eind juli zouden ook Android gebruikers de game kunnen spelen. Dat zijn althans de geruchten, dus er zit nog groei in. Waar zou dit gaan eindigen?

Guido
Van Fortnite je beroep maken.

Twitch, het Youtube voor gamers, breekt alle records door de game Fortnite, maar ook het livestreamen via Youtube levert geld op. En dit allemaal door een spel dat gratis is en je dus niet hoeft te kopen. Uhm gratis, nou niet helemaal, om je eigen karakter te stylen kun je “skins” kopen en zo wordt er toch heel veel geld verdiend. En zeg nou zelf, een stoere skin is toch hetzelfde als een dikke auto.

Er zijn zelfs jongeren die stoppen met hun studie en hun beroep maken van Fortnite, ja het kan echt. Zoals gezegd verdienen ze hun geld met het livestreamen van hun Fortnite game.

En dan zijn er nog de Fortnite dansjes die mega populair zijn. Tijdens het WK voetbal in Rusland hebben we verschillende voetballers bij het scoren van een goal de Fortnite dansjes zien doen. Het gerucht gaat zelfs dat Duitsland de groepsfase niet overleefde, omdat ze geen Fortnite mochten spelen. Tja dat kan natuurlijk niet.

Schaam je dus echt niet om op vakantie op die fantastisch mooie plek even je Fortnite dansje te doen, wees gerust niemand zal je raar aankijken!

Mooie ontwikkelingen allemaal, maar nu is het tijd voor een echte ouderwetse vakantie zou ik zeggen.

Meer weten?

Guido Wintjens

Directeur Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation