Skip to main content
×

Vul je vacatures met een werken-bij-site

Kies net als Sitech voor een werken-bij-website. Laat zien wat jij als werkgever te bieden hebt en zorg dat de juiste doelgroep je openstaande vacatures kan vinden!

Spreek de juiste doelgroep aan

Elke website heeft een specifieke doelgroep. Maar wat doe je je verschillende doelgroepen moet aanspreken?

Als je zowel klanten als werkzoekenden wil verleiden om voor jouw organisatie te kiezen, lijkt het misschien handig om al deze doelgroepen in één website te integreren. Maar niets is minder waar! Door totaal verschillende doelgroepen via één kanaal aan te spreken, heb je kans dat je juist nóg slechter scoort. Je kunt beter kiezen voor een werken-bij-website die losstaat van je corporate website.

Wat is een werkenbij-website?

Zoals de naam het al zegt, is een werkenbij-website een website die specifiek gericht is op het werven van personeel. Je kunt hierop niet alleen je openstaande vacatures presenteren en uitlichten, maar ook laten zien wie jij bent als werkgever. En waarom het zo leuk is om bij jouw organisatie te komen werken. Alle content kun je afstemmen op je toekomstige werknemers. En door de website te koppelen met een ATS-systeem, kun je je workflows en processen nog verder automatiseren en daarmee HR- en recruitmentafdelingen ontzien. Een win-win situatie!

De technische uitdagingen

Een werken-bij-website is vaak minder uitgebreid dan een corporate website, maar er zit wel specifieke techniek aan verbonden. Zo is er een koppeling met je ATS-systeem of recruitmentsysteem nodig. Met deze koppeling kun je vacatures automatisch ophalen, maar ook sollicitaties via de website binnen laten komen in je systeem. Eén van deze ATS-systemen is AFAS en voor de werkenbij-website van Sitech hebben we hier een koppeling mee gemaakt.

Wij kunnen met verschillende ATS-systemen koppelen: o.a. met AFAS, Easycruit, HR office, Helloflex, Salesforce en Otys.

Werken bij Sitech

Sitech had hun vacatures eerst in ons eigen CMS-systeem zitten. Maar tijdens de restyle van hun werken-bij-website hebben we een koppeling met AFAS voor hen gerealiseerd. Het beheer van de gehele website loopt nog steeds via een CMS-systeem, maar vacature-informatie wordt nu automatisch opgehaald uit AFAS. Deze koppeling werkt real-time en elke wijziging in AFAS staat direct op de website. Wordt er een vakgebied toegevoegd, dan kan hier dus direct op gefilterd worden. De koppeling werkt in twee richtingen, want ingevulde sollicitatieformulieren komen ook direct in AFAS terecht voor een snelle afhandeling.

Via AFAS is het niet mogelijk om beeldmateriaal aan vacatures toe te voegen, maar een pagina met alleen maar tekst is visueel niet aantrekkelijk. Er zijn daarom in ons CMS-systeem vaste foto’s ingesteld per vakgebied en contactpersoon. Aan de hand van de variabele data, wordt dit beeldmateriaal automatisch opgehaald, gematcht en getoond via placeholders op de pagina.

Door de werken-bij-website in dezelfde look en feel te bouwen als de corporate website, is er visueel weinig verschil tussen de verschillende websites. Maar per website kun je bezoekers precies de juiste informatie bieden. Hierdoor wordt je werken-bij-website ook weer beter beoordeeld door Google omdat je relevante content kunt bieden. En door je bedrijfsnaam te verwerken in de URL, lift je mee op de autoriteit die je corporate site al heeft opgebouwd. Zo kunnen de verschillende websites elkaar weer versterken.

Zoek jij ook een werken-bij-website die gekoppeld kan worden met jouw ATS-systeem? Wij kunnen koppelen met AFAS, maar ook bijvoorbeeld met Easycruit (Visma), HR office, Helloflex, Salesforce en Otys.

Kom je wensen met ons bespreken zodat jij binnenkort ook een werken-bij-website voor jouw organisatie hebt staan! Zo kun jij je richten op werknemers werven en nemen wij het technische gedeelte voor onze rekening. 

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation