Skip to main content
×

Chemelot

Digitaal verbinden door ontwikkeling portal

Realisatie portal

Ivengi heeft voor Chemelot een portal ontwikkeld waarop communicatie omtrent veiligheid, vacatures en interne informatie optimaal gefaciliteerd worden.

Realisatie portal Chemelot

OVER CHEMELOT

Chemelot is een chemisch industrieterrein in Zuid Limburg. Een hechte gemeenschap van chemische bedrijven die gezamenlijk de ambitie hebben om de meest veilige, meest duurzame en meest concurrerende chemiesite van West Europa te zijn in 2025. Door de intensieve samenwerking en hoge mate van synergie kunnen de 150 bedrijven concurrerend produceren. Dit maakt Chemelot nu al tot één van de meest duurzame chemiesites van Europa. Binnen deze samenwerkende bedrijven zijn 8.100 gedreven werknemers actief. Chemelot vormt dé plaats waar kennis en kunde samenkomt.

De uitdaging

Met een werknemersaantal van boven de 8.000 is een gestructureerde wijze van informatie delen van groot belang. Veiligheid is binnen én buiten Chemelot topprioriteit.  Met het chemisch karakter van de producten die worden vervaardigd is transparante, goed vindbare informatie ook voor omwonenden essentieel.

Chemelot ontwikkelt zich en is voortdurend op zoek naar nieuw talent. Een helder overzicht en eenvoudige manier om vindbaar te zijn voor toppers binnen de bedrijfschemie is onontbeerlijk in deze digitale wereld.

De wens van Chemelot was om de verschillende communicatiestromen naar één helder punt toe te leiden, zodat alle informatie rondom Chemelot vanuit één centraal punt altijd actueel en beschikbaar is. Hierbij is het wel van belang om specifieke informatie op een beveiligde manier te kunnen delen met de daarvoor bestemde doelgroep, zoals de bedrijven en de medewerkers.

Kortom: een nieuw platform waarbij informatie vanuit 1 portal centraal gedeeld kan worden met alle bedrijven en medewerkers op het terrein die hiervoor autorisatie hebben, omwonenden en talent dat op zoek is naar een nieuwe uitdaging bij Chemelot.

De oplossing

Ivengi heeft een ‘multi-website-omgeving’ gebouwd om daarmee uiteindelijk drie pijlers te faciliteren en eenvoudig content distributie te mogelijk te maken. De Chemelot website is hierdoor getransformeerd in een portal; een website, een carrièresite en intranet in één. Dit maakt het beheer eenvoudig en overzichtelijk.

Twee jaar geleden is gestart met de website Chemelot.nl. Een overzichtelijke site met veel informatie en nieuws over diverse onderwerpen als veiligheid, duurzaamheid en alle corporate informatie.

Vervolgens is er een toegankelijk carrièreplatform ontwikkeld, waar talent en kansen elkaar ontmoeten. Vacatures en vakgebieden worden overzichtelijk weergegeven en ook deze pagina is zeer intuïtief ingericht, voor een prettige gebruikservaring.

Sinds dit najaar is het nieuwe intranet live, volledig vernieuwd en voorzien van een geavanceerd en soepel autorisatieproces.  Middels de ‘Elastic Search’ zoekfunctie op het intranet kan er zeer gestructureerd naar gewenste informatie gezocht worden en zijn documenten inhoudelijk beter doorzoekbaar.

Judy op het Veld
De totstandkoming van het portal en de verschillende onderdelen is in goede samenwerking met Ivengi verlopen.

Toekomst
Portal

Aanvullend geeft Judy aan: "De totstandkoming van het portal en de verschillende onderdelen is in goede samenwerking met Ivengi verlopen. Over en weer is goed geschakeld en konden vraagstukken snel worden aangepakt. We hopen het Chemelot portal verder te kunnen ontwikkelen en zo op een toegankelijke manier relevante informatie te bieden aan alle doelgroepen die met Chemelot te maken hebben."

8.100

Aantal gebruikers

150

Bedrijven

60

Fabrieken

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation