Skip to main content
×

eWidget: Energieberekening voor woningen

Duurzaamheid op de woningmarkt

Duurzaamheid is een hot topic op de woningmarkt. Kopers weten dat een woning met een lager energielabel tot een hogere energierekening zal leiden. Funda concludeerde dat er vorig jaar maar liefst 24 miljoen keer is gefilterd op het energielabel van een woning. Energieverbruik is daarmee een grote factor geworden bij de aanschaf van een nieuwe woning. Toch kan een huis met een laag energielabel door middel van verduurzaming ook kansen bieden.

Verduurzamingsrapport Ivengi

De eWidget

Ivengi heeft samen met Moving Digital een applicatie ontwikkeld die potentiële kopers een rapport met een volledig overzicht geven van de te verwachten energielasten én de verduurzamingskansen. Makelaars kunnen klanten nu gemakkelijk adviseren over de voor- en nadelen van een woning als het aan komt op energieverbruik en verduurzaming.

De applicatie

De eWidget combineert data uit verschillende bronnen, waaronder het CRM systeem van de makelaar, publieke databases, het energielabel en informatie die de gebruiker ingeeft. Een algoritme combineert deze data tot een rapportage die gebruikers per mail ontvangen. Dit rapport bevat o.a.:

  • Overzicht verwacht verbruik gas, elektra en kosten per maand;
  • Mogelijke verduurzamingsmogelijkheden van de woning;
  • Overzicht verwacht verbruik gas, elektra en kosten per maand NA verduurzaming;
  • De benodigde éénmalige investering;
  • Subsidiemogelijkheden;
  • Terugverdientijd;
  • Verwachte waardestijging van de woning na het verduurzamen;
  • Verwachte nieuwe energielabel.

De applicatie wordt als een widget geïnstalleerd op de website van makelaars. Middels enkele klikken is de applicatie te configureren voor vrijwel elke makelaar. De widget en het rapport zijn daarbij grotendeels aan te passen aan de huisstijl van de betreffende makelaar.

Waarde voor makelaars

Het grote aantal vragen dat makelaars krijgen over energielasten en verduurzamingsmogelijkheden is de voornaamste redenen waarom er zoveel interesse is in de eWidget. Het geven van duurzaamheidsadvies is niet de core business van makelaars en kost veel tijd. Door de eWidget op hun website te plaatsen kunnen ze meerwaarde bieden voor hun klanten door hen van goed onderbouwd advies te voorzien en tegelijkertijd veel tijd besparen. 

Koploper

Met deze applicatie zijn Moving Digital en Ivengi de eerste partijen die een geschikte oplossing voor misschien wel het grootste onderwerp op de woningmarkt kunnen bieden. Moving Digital zal zorg dragen voor het vermarkten van de applicatie en Ivengi zal de applicatie onderhouden en verder ontwikkelen.

Frederik van Till, oprichter van VanHuyse.
Dankzij dit rapport met verduurzamingsmogelijkheden kunnen we direct een goede eerste indicatie geven. Open, eerlijk en transparant!

Meer weten?

René Wintjens

Business consultant Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation