Skip to main content
×

Intranet met groeimodel

Laagdrempelige digitale communicatie met oog voor de toekomst

Over Leolux

Al tachtig jaar laten de specialisten van Leolux zich uitdagen door designers en kunstenaars om innovatieve ideeën over vorm, materialen en comfort te vertalen naar heerlijke zitmeubelen.

Leolux produceert niet op voorraad. Ze maken liever een meubel dat precies past bij de klant. Het aantal keuzes is vrijwel onbeperkt: in modellen, comfortopties, stof- en leerbekledingen én kleuren. Bij elkaar biedt Leolux meer dan een miljard opties. Elke denkbare variant is leverbaar met een minimale levertijd. In zes tot acht weken is het gepersonaliseerde meubel klaar voor aflevering. Dat kan alleen omdat Leolux in Nederland, vlakbij haar afzetmarkt, produceert met uitgekiende logistieke systemen. Zo creëert Leolux pluriforme meubelen voor pluriforme mensen.

Leolux - Intranet; effectief communiceren met medewerkers

De uitdaging

Leolux is een organisatie waarbij exclusieve meubels worden gemaakt. Daardoor bevinden medewerkers zich op kantoor, in de fabriek, in het magazijn en andere locaties. Een aanzienlijk deel van de medewerkers werkt maar zeer beperkt met computers en vaak betreft het specifieke computers die voor het productieproces zijn. Interne digitale communicatie vindt daardoor op andere wijze plaats dan in kantooromgevingen. Het leeftijdsniveau van de collega's op de werkvloer is erg divers, evenals de werkervaring met digitale omgevingen. Het belang (en de noodzaak) van een digitale omgeving om met interne medewerkers te communiceren werd echter wel erg duidelijk door het uitbreken van de Corona perikelen.

De oplossing

Om de medewerkers mee te nemen in een groei-/ervaringsmodel voor een intranet, is een flexibele oplossing cruciaal. Een intranet dat na één of twee jaar tegen grenzen aanloopt, door een veranderde behoefte, dient te allen tijde voorkomen te worden.

Gefaseerde groei
Daarom is er gestart met een gedegen vooronderzoek, waarbij er niet alleen gekeken is welke informatie vanuit top-down gedeeld dient te worden, maar ook wat er aan afdelingsspecifieke wensen zijn. Van hieruit is een "fase 1" gedefinieerd, waarbij de focus niet op het "social" aspect ligt, maar op het "informeren". Prioriteit in deze fase is dat medewerkers vertrouwd raken met het platform en weten dat dit dé bron is voor alle actuele bedrijfsinformatie. Uiteraard zijn functionaliteiten als nieuws en een personeelsgids/smoelenboek standaard aanwezige functionaliteiten, zoals je dat mag verwachten van een kwalitatief intranet.

In de vervolgfase wordt het intranet opgeschaald met "social" functies. Hierbij wordt de interactie met en tussen collega's mogelijk gemaakt. Kennisdeling zal in deze fase een grotere rol gaan spelen.

Harold Lunenburg
Met het lanceren van ons nieuwe intranet kunnen we informatie en nieuws veel sneller delen, wat essentieel is in het 'nieuwe werken' en communicatie richting medewerkers.

Content
Distribution

Primair wordt het intranet vanuit de afdeling Marcom beheerd. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, wordt in het intranet middels content distribution informatie vanuit andere kanalen (zoals de website) automatisch doorgeplaatst. Ook is het mogelijk om gewenste informatie vanuit het intranet via narrowcasting op diverse locaties in de organisatie weer te geven. Daarmee kan het intranet cross-mediaal en device onafhankelijk worden gebruikt.

Belasting op IT
Vanuit de interne IT-afdeling dient het intranet niet voor extra belasting te zorgen. Daarom wordt de intranet omgeving in de cloud gehost, waarbij met diverse autorisaties en beveiliging het gebruik wordt gemonitord en afgeschermd.

250

Aantal gebruikers

200%

Verbeterde interne bereikbaarheid

35%

Tijdsbesparing

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation