Skip to main content
×

MijnMening! De online vragenlijst

Tevredenheid toetsen bij cliënten over zorg en begeleiding

App MijnMening!

Makkelijk om mee te werken, waardevolle resultaten en gerealiseerd in co-creatie! MijnMening! is de online vragenlijst waarmee cliënten kunnen aangeven hoe tevreden ze zijn over de zorg en begeleiding bij de betrokken zorginstelling.

MijnMening! ontstond jaren geleden op initiatief van de Cliëntenraad van De Hondsberg, Koraal. Toen werden de vragenlijsten nog op papier ingevuld, maar inmiddels heeft MijnMening! zich ontwikkeld tot een eigentijdse, online applicatie. Onlangs werd in samenwerking met Ivengi een volledig nieuwe versie gelanceerd, MijnMening! 2.0: makkelijker om mee te werken, nog meer waardevolle resultaten én samen met gebruikers ontwikkeld. Middels de veelzijdige backoffice is het daarbij een "koud kunstje" om deze krachtige toepassing in te zetten en waardevolle informatie te vergaren.

Roel Kooijmans, één van de initiatiefnemers van de applicatie, vertelt;
“Een groot pluspunt van de nieuwe app is dat die nu ook op tablet en mobiel kan worden geïnstalleerd. We zijn dus niet meer afhankelijk van de computers op de groep, waarmee je geen beeld en geluid kunt afspelen. De cliënt logt thuis of op de groep in en gaat aan de slag, alleen of met een begeleider. Daarnaast is de vragenlijst per doelgroep te ‘customizen’. 

MijnMening! De online vragenlijst om cliënttevredenheid te toetsen

Meten, weten, actie!

Cijfers? Dat zegt kinderen en jongeren niet zoveel. Wat zij willen zien, is directe actie, merkbare verbeteringen in hun dagelijkse omgeving en bejegening. Daarom bespreekt je persoonlijke begeleider meteen met jou wat je in MijnMening hebt ingevuld. En als je vindt dat iets anders of beter moet, dan spreken jullie samen heel duidelijk af wie wat gaat doen en wanneer!

De oplossing

De app MijnMening! maakt het mogelijk om de vragenlijst aan te passen aan alle communicatieniveaus. Vragen kunnen worden ondersteund met geluid, foto’s picto’s en filmpjes. De cliëntvriendelijke vormgeving maakt het invullen leuk en makkelijk. Daardoor kan de vragenlijst frequent worden ingevuld zonder cliënten te zeer te belasten.

optimale ondersteuning van de cliënt

De app MijnMening! maakt het mogelijk om de vragenlijst aan te passen aan alle communicatieniveaus. Vragen kunnen worden ondersteund met geluid, foto’s picto’s en filmpjes. De cliëntvriendelijke vormgeving maakt het invullen leuk en makkelijk. Daardoor kan de vragenlijst frequent worden ingevuld zonder cliënten te zeer te belasten.

ENKELE VOORDELEN OP EEN RIJ

  • laagdrempelig: voor kinderen van alle niveaus zelfstandig in te vullen. De primaire doelgroep is kinderen en jongeren, ook LVB, vanaf 6 jaar. Maar de methodiek is ook aan te passen aan VG, ouders en jongvolwassenen
  • PDCA: bij iedere invulling terugkijken op de acties van de vorige keer
  • doorlopende meting, ‘vinger aan de pols’
  • geen training nodig voor afname en verwerking: ‘papieren’ instructie volstaat
  • resultaten en verbeteracties genereren op alle niveaus: van individu, naar groep, naar cluster, naar organisatie
  • werkt op alle platforms (iOs, Android of een moderne browser waaronder: Chrome, Edge, Firefox en Safari) die een internetverbinding hebben
Roel Kooijmans
We ontwikkelden de app MijnMening met Ivengi. Daarmee kunnen cliënten - ongeacht hun niveau - vertellen hoe het écht met ze gaat en wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat ze het fijn hebben bij Koraal.

Waaier
VGN

De validiteit en betrouwbaarheid van de MijnMening! methodiek is onderzocht in samenwerking met de Universiteit van Utrecht. De MijnMening! methodiek is opgenomen in de waaier cliëntervaringsinstrumenten (pijler 2B) van de VGN.

De MijnMening! methodiek genereert naast individuele uitkomsten ook cijfers voor de groep, op clusterniveau en voor de hele organisatie.

Wilt u weten of MijnMening! ook binnen uw (zorg-) organisatie ingezet kan worden?
neem dan gerust contact met ons op voor vragen, uitleg en mogelijkheden!

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation