Skip to main content
×

mijnWML online klantenportaal

Altijd bereikbaar, hogere service en geen wachttijden.

Overzicht, snelheid & flexibiliteit

WML is de drinkwaterleverancier voor alle huishoudens in Limburg. Water van de beste kwaliteit, constante levering en service staan centraal.

Alle waterzaken eenvoudig & snel regelen wanneer het de klant uitkomt. Geen tussenkomst meer van een medewerker bij het doorgeven van bijv. de meterstanden, een e-mailadres wijzigen of een voorschotbedrag verlagen of verhogen. WML en Ivengi realiseerden dit nieuwe online klant(service)portaal.

duurzamere en eigentijdse
klantbediening

Marlies Jager-Knops (Projectleider ICT WML): “Met een nieuw en eigentijds online klantportaal zetten wij stappen richting een duurzamere en eigentijdse klantbediening. De klant kan via zijn online omgeving niet alleen zijn waterzaken regelen, maar krijgt ook inzage in bijvoorbeeld zijn verbruik, waterbesparingstips, werkzaamheden bij hem in de straat op momenten dat het hem uitkomt.”

De uitdaging

Een modern online portaal waarbij gebruiksgemak voorop staat. De grote hoeveelheid gevoelige persoonsgegevens moeten zo veilig mogelijk worden opgeslagen, maar ook beheersbaar blijven. WML werkt met verschillende systemen (o.a. SAP, MCF) welke naadloos geïntegreerd moeten werken. Binnen 5 jaar na lancering dient 75% van alle klantvragen/communicatie via mijnWML te verlopen.

De oplossing

Het platform biedt bezoekers met zo min mogelijk muisklikken de antwoorden waar ze naar op zoek zijn. Inmiddels is de klantenservice medewerker van WML veel minder tijd kwijt aan het afhandelen van telefoontjes en e-mails, waardoor meer tijd kan worden gestoken in specifieke klantvragen. De up-time en snelheid van het platform zorgen ervoor dat het altijd & overal goed gebruikt kan worden!

Myrko Webers, hoofd klantenservice
Het is reuze praktisch. Onze klanten willen graag hun waterzaken regelen op het moment dat het hen uitkomt. Dat kan nu probleemloos.

De kans begint
bij begrijpen

Door niet alleen met WML om tafel te zitten, maar ook met klanten, werd duidelijk waar de grootste behoeften lagen. Één van de eerste gebruikers is zeer enthousiast: "ik vind het bijzonder handig dat ik hier niet alleen mijn laatste factuur vindt, maar ook de voorgaande facturen. Op die manier krijg ik heel gemakkelijk inzicht in de ontwikkeling van ons waterverbruik. Het blijkt dat we als gezin toch iets meer verbruiken. Op de site vind je vervolgens handige tips om eenvoudig te bezuinigen op waterverbruik. Al met al merk ik dat de site en mijnWML ervoor zorgen dat ik bewuster met water en waterverbruik bezig ben. De site is heel informatief en werkt prettig!'

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation