Contact opnemen
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Stel je vraag via onze servicedesk
Servicedesk

Stuur je vragen of technische problemen in via onze Servicedesk.

Servicedesk
Beheer je website via iManager
iManager

Klik op de link hieronder om in te loggen bij iManager.

iManager
Neem contact op met Ivengi
Contact

Withuisveld 24
6226 NV Maastricht
088 20 23 900

Bel ons
Blijf op de hoogte!

Benieuwd naar onze ontwikkelingen, tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Service vragen aan Ivengi Terug naar de website
zoeken op de website
Direct naar hoofdinhoud

Een portal voor meer verkeersveiligheid

Meer inzicht voor ROVL dankzij portal op maat

Voor het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) hebben we een gebruikersvriendelijk portaal ontwikkeld waarin zij de reserveringen voor de verschillende initiatieven, projecten en campagnes rondom verkeersveiligheid kunnen inzien en beheren. Hiermee streven ze naar meer verkeersveiligheid in de provincie Limburg. ROVL valt onder de Provincie Limburg en is daardoor verplicht om ook aan digitale toegankelijkheidseisen te voldoen.

Over ROVL

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) is een onafhankelijk provinciaal samenwerkingsplatform op het gebied van verkeersveiligheid, dat is samengesteld uit vele partners. Het doel van ROVL is om de verkeersveiligheid in de provincie Limburg te bevorderen door middel van verschillende initiatieven, projecten en campagnes. Dit omvat bijvoorbeeld het uitvoeren van verkeersonderzoek, het organiseren van educatieve programma's, het ontwikkelen van verkeersveiligheidsplannen en het promoten van verkeersregels en -normen.

ROVL richt zich op het verminderen van verkeersongevallen, het beschermen van weggebruikers en het creëren van een veiliger verkeersklimaat in Limburg.

Portal ROVL

Aan de website van ROVL is een maatwerk portal gekoppeld. Hierop kan ROVL projecten beheren die scholen kunnen uitvoeren om verkeersveiligheid te verbeteren.

Via dit afgeschermde portal kunnen scholen inloggen om informatie te bekijken en projecten te reserveren. De scholen ontvangen jaarlijks punten en kunnen deze via de portal inzetten bij verschillende projectaanbieders. Daarnaast worden contactpersonen van gemeentes ook via de backoffice naar de website doorgezet.

Een ontwerp dat aansluit

Voor de realisatie van dit project is er gewerkt met een scala aan instrumenten om zo een gedegen functioneel ontwerp te krijgen dat aansluit bij de grote diversiteit aan doelgroepen. Denk hierbij aan het beoordelen van persona’s, customer journey, opstellen van use cases, vertaling naar wireframes en grafisch ontwerp. Daarbij heeft er ook UX-onderzoek plaatsgevonden om zo eventuele drempels weg te nemen en de aansluiting bij doelgroepen te maximaliseren.

Meer inzicht

Via de portal kan ROVL alle reserveringen inzien en kunnen er statistieken worden uitgedraaid ter controle en voor presentatie aan de provincie. Door deze real-time rapportoverzichten is het gemakkelijker geworden om de juiste personen op de hoogte te houden van de voortgang.

De reserveringen kunnen gefilterd worden en gefilterde resultaten kunnen geëxporteerd worden. Dit geeft snel inzicht in de reserveringen, puntenaantallen en statussen per regio, gemeente, thema’s, type onderwijs en leveranciers. Via een interne communicatiefunctie in de portal kunnen scholen met de aanbieders communiceren over het plannen van reserveringen en vragen.

Gemeentes kunnen inzien welke scholen er in hun gemeente actief zijn en welke reserveringen gemaakt worden. Zo heeft de desbetreffende gemeente overzicht of er wordt gewerkt aan verkeersveiligheid in de omgeving.

Design Thinking en rapportages

Bij de realisatie van dit project zijn ook methodes als Design Thinking toegepast. Het projectteam zit daarbij regelmatig met klant samen. Dit is dan niet alleen op commercieel en projectmanagement niveau, maar ook met developers, UX-specialisten en marketeers om te bespreken hoe de portal werkt en verbeterd kan worden en ervaringen te delen vanuit hun eigen projecten. Doelstelling is om de website jaarlijks te verbeteren.

Dit wordt niet alleen vanuit ervaring en feedback gedaan, maar ook vanuit tastbare data via diverse tooling die wordt ingezet om het gebruikersverkeer van de website te analyseren. Hiervoor zijn op basis van KPI’s rapportages op maat samengesteld die inzicht geven in het gedrag van gebruikers om bij te kunnen sturen en te optimaliseren.

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid is in het proces meegenomen voor zowel de website als de portal. Beiden platformen zijn in 2023 opnieuw getoetst door een externe partij op WCAG. Deze procedure wordt elk jaar opnieuw uitgevoerd en daarbij veranderingen doorgevoerd.

Het nieuwe onderzoek had hierbij vooral betrekking op de nieuwe richtlijnen, die in september 2023 zijn ingegaan; van WCAG versie 2.1 naar WCAG versie 2.2. De update van de richtlijnen vindt op dit moment plaats en zal naar verwachting tegen april/ mei worden opgeleverd.

Continue proces

Voor digitale toegankelijkheid is continue ontwikkeling onmisbaar. De realisatie van een website of portal is een continu proces, waarbij techniek faciliterend moet zijn. Maar de echte winst zit in de toegevoegde waarde; het optimaal vertalen van de boodschap op communicatief, visueel en functioneel niveau om daarmee te converteren naar de gestelde KPI’s.

Laat een portal ook voor jou werken

Ben jij ook op zoek naar meer inzicht in je projecten of wil je je workflows en processen efficiënter inrichten? Dan kan een portal op maat met de juiste softwarekoppelingen je daarbij helpen. We stemmen een portal volledig af op de wensen van jouw organisatie, zodat deze oplossing ook écht voor jou gaat werken. 

Kom eens langs om je vraagstuk te bespreken, we kijken graag hoe we voor jou een passend portal kunnen realiseren!

Contact met Laszlo Graven

CONTACT?

Laszlo Graven

Business Manager
DEEL DEZE PAGINA