Skip to main content
×

Veilig werken met corona

Tijd voor digitale versnelling

Langzaam werd het land weer opgestart, we mogen weer uiteten (met een "veilige" 1,5 meter afstand), de bioscoop is weer open en de meeste mensen kunnen met regelmaat naar kantoor. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de Nederlanders het thuiswerken erg prettig vinden, maar vooral het kantoor met collega's en de (slechte) koffie missen. Zelf merken we ook dat het alweer lang geleden lijkt dat het rustig op weg was. Maar hoe lang gaat het nog duren eer er opnieuw strenge maatregelen opgelegd worden door de overheid?

Het blijft spannend; in de VS stijgt het aantal besmettingen en doden reusachtig, evenals in Brazilie. Ook in Spanje en Portugal zijn wederom enkele gebieden in lockdown gegaan. Eerst was de vraag: “Komt er een tweede golf, zo ja, wanneer?” Nu rijst de vraag “wanneer evolueert deze tweede golf weer in positieve richting?” en "wat staat ons verder nog te wachten?"

Afgezien daarvan wordt er ook al gesproken over een nieuwe pandemische griepvariant bij Chinese varkens (nieuw virus H1N1, bron De Volkskrant) en de melding van een nieuwe "dodelijke longontsteking" in Kazachstan, waar nu reeds een tweede lockdown actief is (bron NOS). Ook in België is het opnieuw prijs met wederom strengere maatregelen en lokale lockdowns, waaronder in Antwerpen.

Zolang er nog geen gevalideerd vaccin ontwikkeld is, zijn gezond verstand, de 1,5 meter afstand en het naleven van de richtlijnen van de Rijksoverheid de enigste opties om ons aan te houden.

Maatregelen vanuit Ivengi

Ook Ivengi is stapsgewijs begonnen met een reguliere bezetting op kantoor. Hierbij zijn er een skala aan maatregelen getroffen tegen het coronavirus en maken we gebruik van zowel fysieke hulpmiddelen, alsook digitale toepassingen.

Niet alleen door voldoende ruimte te creëren tussen bureaus en stoelen in spreekkamers, maar ook door het faciliteren van desinfectiegel en duidelijke routeringen om zo het contact in de "1,5 meter gevarenzone" te voorkomen.

Daarbij krijgen we regelmatig de vraag van het (op dit moment sporadische) bezoek; waar kun je producten verkrijgen voor markeringen om zo veilige afstanden te bewaken? Daarvoor verwijzen we graag naar één van onze partners Herante, de specialist in producten zoals reflective tape, waarschuwingstape en meer.

Inzet digitale middelen

Afgezien daarvan kunnen ook digitale middelen worden ingezet om zo het "ouderwetse" contact te minimaliseren. Denk daarbij aan de intekenlijst, die we zelf nu op steeds meer plaatsen tegenkomen. Goede gedachte, maar helaas vaak "knuddelen" met hetzelfde pennetje en blaadje om aanwezigheid te melden en aansluitend ter bevestiging van uitchecken. Bedenk je hierbij maar eens dat iemand met corona besmet blijkt te zijn?! Want wordt hier voldoende qua hygiëne aan ontsmet? Niet optimaal dus! Maar ook in het kader van privacy kan het wenselijk zijn de inhoud van deze intekenlijsten te beperken.

Een goede keuze kan zijn om een digitaal scherm te gebruiken (touchscreen, tablet, ect) waarmee een compact formulier ingevuld kan worden. Niet alleen is een dergelijk scherm makkelijk en snel te ontsmetten, maar ook zijn gegevens meteen digitaal, niet inzichtelijk voor andere bezoekers EN kunnen ze na de gewenste periode verwijderd worden. Ivengi heeft hier uiteraard mooie oplossingen voor!

Een andere krachtige toepassing is narrowcasting. Middels het communiceren via beeldschermen/tv's kan een bezoeker geïnformeerd worden omtrent richtlijnen nav corona, (informatie over zijn afspraak) en bewegwijzering/navigatie binnen een gebouw, éénrichtingsverkeer ect. Veilig, krachtig en hygiënisch!

Maar hoe kun je de 1,5 meter tussen medewerkers op de juiste manier (en automatisch) bewaken? Onze dochter Safety Tracer heeft hier een unieke oplossing in haar assortiment! (zie video) 

Tenslotte kan deze virusuitbraak kansen bieden om processen in een organisatie in kaart te brengen, die door deze vreemde tijden als pijnpunt gekenmerkt worden. Dit omdat een fysieke "kribbel" nodig is, handmatige handelingen in een proces nodig zijn, of dat soms niet inzichtelijk is wat de status is. Door het digitaliseren van dergelijke processen kan niet alleen meer "coronaproof" gewerkt worden, maar komt er cruciale informatie naar boven waarmee er bijgestuurd kan worden in het proces. Verder optimaliseren wordt daardoor mogelijk.

Meer weten over deze digitale versnelling en klaar om succesvol te innoveren?

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation