Skip to main content
×

Interactief & effectief communiceren

Laagdrempelig voor alle medewerkers

MECC Maastricht

MECC Maastricht is een multifunctioneel en compact congress centrum met meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren en faciliteren van beurzen en evenementen. MECC Maastricht, met een totale oppervlakte van 30.000 m2, heeft een personeelsbestand van ongeveer 60 mensen.

MECC Maastricht staat sinds medio 2014 op eigen benen in hard- en software (voorheen onderdeel van Amsterdam RAI).

De uitdaging

Een van de uitdagingen na de afscheiding van Amsterdam Rai was het opzetten en de implementatie van een geheel nieuw intranet. Het bestaande intranet was de laatste jaren niet of nauwelijks doorontwikkeld, kende geen duidelijke structuur en een integratie op sociale media gebied ontbrak.

De oplossing

Op basis van het vraagstuk van MECC Maastricht, is Ivengi aan de slag gegaan om een omgeving te realiseren die laagdrempelig in gebruik is en waarbij vooral effectief communiceren wordt bevorderd. Het design is hierbij fris en bij de tijd, op basis van de bestaande huisstijl ontwikkeld, waardoor een grote mate van herkenning is bewerkstelligd.

Social intranet

Vaak worden intranet omgevingen opgetuigd als statische omgeving om informatie topdown te presenteren. Basisgedachte voor de nieuwe oplossing was dat het een social intranet diende te worden. Om dit te bereiken zijn niet alleen de "standaard" functionaliteiten toegevoegd (ondermeer een dynamische personeelsgids, downloadcenter, verjaardagen & jubelarissen, integratie van social media), maar is het mogelijk voor medewerkers om proactief te participeren in discussies en berichten. Ook kunnen ze zelf topics aanmaken en kan content gedeeld worden per afdeling. Een veelvoud van actieve participatie op dit social intranet is het resultaat!

Melvin Lardenoye, E-commerce manager
Geslaagd effectief intern & online communiceren via ons nieuwe intranet

sociale en laagdrempelige
communicatie

Dhr Lardenoye, projectmanager vanuit Mecc Maastricht vertelt; Na verschillende opties onder de loep te hebben genomen, viel de keuze uiteindelijk op de oplossing van Ivengi. De laagdrempeligheid in gebruik in combinatie met een cloud-oplossing (investeren in eigen hardware was niet nodig) gaven uiteindelijk de doorslag.

We zien een duidelijke verbetering in de online betrokkenheid van ons personeel. Facebook updates van al onze titels zijn direct zichtbaar voor al het personeel, belangrijke formulieren en documenten zijn beschikbaar voor iedereen en elk onderwerp wordt netjes geadministreerd per afdeling.

Het project kende een vlotte doorlooptijd, mede door de ervaring van het Ivengi team. Ons intranet is nu weer future-proof. MECC Maastricht is bijzonder blij met het eindresultaat.

Meer weten?

Laszlo Graven

Business manager Plan een gesprek
Deel deze pagina op
Device Orientation