« Terug naar overzicht

Equipe Mont Ventoux

Op 20 juni 2012 beklommen negentien jongeren met een lichte verstandelijke beperking en uiteenlopende gedragsproblemen op de racefiets de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. De 19 jongeren, woonachtig op diverse locaties van Gastenhof, een onderdeel van Koraal Groep, bereikten zonder uitzondering na 26 kilometer afzien de top.

Het succes van dit bijzondere initiatief heeft er toe geleid dat het project wordt voortgezet, maar nu als onderdeel van het behandelprogramma. In 2013 sluit ook Radar zich aan bij het project Equipe Mont Ventoux. Die zomer beklommen 60 jongeren de Franse berg.

In 2014 jaar staan er maar liefst 400 deelnemers aan de voet van de Mont Ventoux, van 11 verschillende organisaties uit Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.


""Ivengi heeft Equipe Mont Ventoux voorzien van een professionele website die de sfeer én kracht van het project uitademt.""
Maud Cornelissen, communicatieadviseur Koraal Groep

Toen er eind december 2013 werd besloten dat Equipe Mont Ventoux een eigen plek op het internet zou krijgen, stak Ivengi de helpende hand toe. We hebben een paar keer met elkaar om de tafel gezeten om onze ideeën te bespreken én vorm te geven.

Het hoofddoel van de website was namelijk dat ze toegankelijk moest zijn voor jongeren die deelnemen aan het project. En achter die gedachte schuilt meer (denk)werk dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Daarnaast moest de website de sfeer van het project uitstralen. Een tweede uitdaging van formaat dus! 

Laszlo Graven, sales manager van Ivengi, over de samenwerking met Equipe Mont Ventoux: "Ivengi houdt van uitdagingen, net als Equipe Mont Ventoux! We prikkelen onze klanten te denken in kansen en doelgericht te zijn, stimuleren het onmogelijke mogelijk te maken, realiseren succes en optimaliseren resultaat. Samen naar de top voor het ultieme online doel".